Kabelbaan over Ruiten-Aa-kanaal in Ter Apel

TER APEL – Gemeenteambtenaar Henk Holstein heeft dinsdagavond een bijzonder plan gepresenteerd aan de gemeenteraad van Vlagtwedde. De medewerker van de gemeente wil graag een handbediende kabelbaan over het Ruiten-Aa-kanaal zuidoostelijk in Ter Apel.

Hiermee zou Ter Apel de eerste in Nederland zijn met zo’n kabelbaan. De kabelbaan moet mensen over het kanaal brengen, die stukken bos van elkaar scheidt.

De kabelbaan biedt een gondel voor twee personen die met handkracht bediend kan worden en is gratis te gebruiken. Holstein heeft de financiering al rond. De kosten zijn 215.000 euro en worden voor de helft betaald door de provincie. Ook komt er bijna een halve ton uit het Europese Leader programma.

Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat zal de kabelbaan aan het eind van de zomer in 2017 gereed zijn.