Twee nieuwe Nederlanders in Grootegast

GROOTEGAST – Burgemeester Ard van der Tuuk van Grootegast heeft door middel van een naturalisatieceremonie twee nieuwe Nederlanders verwelkomt. De heer Garrii Michailovitch Chatchanjan uit Kornhorn en zijn dochter Larissa Chatchanjan uit Tolbert hebben in het gemeentehuis het Nederlanderschap gekregen.

Zij zijn afkomstig uit de voormalige Sovjetunie, nu de republiek Azerbeidzjan. Azerbeidzjan ligt in de Kaukasus op de grens van Oost-Europa en West Aziƫ. De familie is al in 2001 in Nederland gekomen en hebben uiteindelijk in 2007 een reguliere verblijfsvergunning gekregen op basis van het zogenaamde generaal pardon.

Ten overstaan van burgemeester Ard van der Tuuk hebben beide nieuwe Nederlanders een verklaring van verbondenheid afgelegd. Ouders kunnen bij een Naturalisatieverzoek ook voor hun minderjarige kinderen het Nederlanderschap aanvragen. Dat is in dit geval ook gebeurd. De verlening van het Nederlanderschap van de dochter is gekoppeld aan de verlening van het Nederlanderschap aan de vader. Daarom is, in overleg met de gemeente Leek, afgesproken om de ceremonie voor beide personen in Grootegast te laten plaatsvinden.

Met de uitreiking van de bekendmaking van het Nederlanderschap, een bos bloemen en een cadeau bestaande uit Grootegaster producten werden de nieuwe Nederlanders door de burgemeester gefeliciteerd.