Donar wint en overwintert in Europe Cup

KÖRMEND/GRONINGEN – Donar heeft woensdagavond geschiedenis geschreven. Voor het eerst in de historie heeft de Groninger basketbalclub de poulefase van een Europees toernooi overleefd. Donar won met 72-79 bij Egis Körmend.

De Groningers moesten winnen om door te gaan als nummer 2 in poule B. In MartiniPlaza werd eerder nog gewonnen van Körmend, maar de Hongaren waren thuis nog ongeslagen.

Donar keek in het laatste kwart nog tegen een achterstand aan, maar door twee driepunters van Arvin Slagter kwamen de Groningers vlak voor tijd op voorsprong. Deze werd niet meer weggegeven. De ontlading was groot aan de kant van Donar.

In de volgende ronde komt Donar uit in poule P. Tegenstanders zijn Enisey uit Rusland, Lukoil Academic uit Bulgarije en Benfica uit Portugal.