FC Groningen opnieuw ongewijzigd tegen PEC Zwolle

GRONINGEN – FC Groningen begint zaterdag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle opnieuw met een ongewijzigde basisopstelling. Trainer Ernest Faber kiest voor dezelfde elf spelers die de laatste twee wedstrijden vier punten pakten.

Danny Hoesen was afgelopen zondag tegen ADO Den Haag nog afwezig door een knieblessure, maar de spits keert in Zwolle terug bij de wedstrijdselectie. Hij start op de bank. Ook Samir Memicevic moet genoegen nemen met een plek op de bank. Etienne Reijnen is opnieuw zijn vervanger.

In Zwolle heeft FC Groningen een positief historisch saldo. Maar liefst 13 van de 24 wedstrijden officiële werden er gewonnen. Vijf keer werd er gelijkgespeeld en zesmaal verloren. Vorig seizoen zegevierde groen-wit met 3-1 en scoorden Alexander Sørloth, Michael de Leeuw en Danny Hoesen.

De wedstrijd in het MAC³PARK stadion begint om 19:45 uur. Bijna 500 supporters nemen plaats in het uitvak.