Mirthe Oosting in top drie MBO Uitblinker verkiezing

GRONINGEN – Mirthe Oosting, student International Business Studies bij Noorderpoort Business & Administratie, heeft het geschopt tot de top drie tijdens de MBO Uitblinker 2016 verkiezing. Dit werd donderdag 24 november bekend gemaakt tijdens het MBO Uitblinkersgala in CineMec in Ede.

De MBO Uitblinker van 2016 is uiteindelijk Lisanne Fons geworden van het ID College uit Gouda. Zij was volgens de jury de beste ambassadeur van het mbo. Mirthe vindt het ontzettend jammer dat ze niet gewonnen heeft, maar ziet het wel als een kans om nog meer het beste uit zichzelf naar boven te blijven halen: ‘Ik kom er nog sterker uit,’ zegt Mirthe. ‘Het motiveert me wel heel erg om nog meer te laten zien wat ik in huis heb.’

Mirthe in top tien na voorrondes

Mirthe stond na de voorrondes in de top tien van de Uitblinkersverkiezing. Tijdens de voorrondes kon er via de site van Dit is MBO gestemd worden op MBO Uitblinkers uit alle windstreken van Nederland. Tijdens het Uitblinkersgala presenteerde Mirthe zich aan de vakjury door aan hen te presenteren waarom zij de ambassadeur moest worden van het mbo. De vakjury bestond uit Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, Marije Hulsbosch, hoofd communicatie en perswoordvoerder bij de MBO Raad en Jordy van Tongeren, de Landelijke Uitblinker van vorig jaar.

Dankzij haar pitch stond Mirthe tijdens de finale in de top drie. In een afgeladen CineMec in Ede presenteerde Mirthe nogmaals haar ambities aan een tweede jury en aan het publiek. Het mbo maakt volgens de studente dromen waar en daar wil zij zich voor inzetten. ‘Als je een droom hebt, jaag die dan na, wat de droom ook is. Dat is ontzettend belangrijk,’ aldus de ambitieuze studente.

Het Uitblinkersgala

Het MBO Uitblinkersgala werd georganiseerd door Dit is MBO in samenwerking met de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Het draaide gedurende de hele avond om talentvolle studenten, leerbedrijven en praktijkopleiders. Het Uitblinkersgala is onderdeel van Ditismbo.