Effectief FC Groningen wint ruim in Zwolle

ZWOLLE – FC Groningen trof zaterdagavond in Zwolle een directe concurrent in de onderste regionen van de Eredivisie. Beide ploegen wisten na dertien speelrondes evenveel punten (13) te verzamelen en konden de punten goed gebruiken.

Het eerste doelpunt viel direct in de eerste minuut. Ruben Yttergård Jenssen kreeg de bal bij Simon Tibbling die knap afrondde. PEC Zwolle nam daarna het initiatief en kreeg ook een aantal grote mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Queensy Menig en Kingsley Ehizibue schoten echter niet met scherp. Dat deden de effectieve Groningers wel. In de 39e minuut verdubbelde Tom van Weert in buitenspelpositie de score op aangeven van Hans Hateboer. De grensrechter hield de vlag omlaag, waardoor er met een 0-2 tussenstand werd gerust.

Ook in de tweede helft hadden de Zwollenaren het meeste balbezit. Toch waren de grootse kansen voor de bezoekers, die zich keer op keer gemakkelijk door de Zwolse defensie heen wisten te combineren. Een kwartier voor tijd mondde dat uit in de 0-3. Albert Rusnák wist wel raad met de steekpass van Mimoun Mahi en passeerde doelman Van der Hart. Vlak voor tijd schoot Mahi zelf de bal snoeihard in het net. Mickey van der Hart was kansloos op de uithaal van de Groninger aanvaller. Even leek een vijfklapper in de maak, nadat Bram van Polen in het strafschopgebied Simon Tibbling een duw in de rug gaf. Rusnák wist het buitenkansje vanaf elf meter echter niet te verzilveren.

Volgende week zondag speelt FC Groningen uit in Amsterdam tegen Ajax. De wedstrijd begint om 16.45 uur.