FC Groningen wacht lastige middag bij Ajax

GRONINGEN – FC Groningen wacht zondag de lastige uitwedstrijd tegen titelkandidaat Ajax. Trainer Ernest Faber start voor de vierde keer achter elkaar met dezelfde elf basisspelers.

Kasper Larsen viel vorige week tijdens de klinkende overwinning bij PEC Zwolle (0-4) uit met een blessure, maar is op tijd hersteld. Op doelman Stefan van der Lei na is iedereen fit bij FC Groningen. Desevio Payne en Martijn van der Laan gaan opnieuw minuten maken bij FC Groningen onder 23.

De laatste 8 competitiewedstrijden in de ArenA werden allemaal verloren. In 2007 pakte de Trots van het Noorden voor het laatst een punt in Amsterdam. Door twee doelpunten van Marcus Berg werd het toen 2-2.

Ajax moet het doen zonder aanvoerder Davy Klaassen. Hij pakte vorige week bij SC Heerenveen zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst. Aanvaller Bernand Traoré is geblesseerd.

De wedstrijd in de Amsterdam ArenA begint om 16:45 uur.