Meester Sjef Kersse viert 40-jarig jubileum op obs De Musselhorst

MUSSELKANAAL – Het was een mooi feest op obs De Musselhorst in Musselkanaal. De school vierde dat meester Sjef al 40 jaar verbonden is aan de school. Meester Sjef werd feestelijk van huis gehaald en eenmaal op school wachtte hem een mooie verrassing.

Meester Sjef is een begrip op obs De Musselhorst. Niet alleen voor de kinderen is hij een bekend gezicht, maar ook ouders kennen hem goed. De meester herkent regelmatig oud-leerlingen in de ouders van nu. Baukje Huijsse is directeur van obs De Musselhorst: “Sjef Kersse trad veertig jaar geleden in dienst van Scholengroep OPRON. Vanaf het begin was hij werkzaam op obs De Musselhorst. Hij was grotendeels werkzaam als leerkracht, maar hij heeft ook nog een tijdje de kar getrokken als directeur van de school. Wij zijn trots op deze collega die zich al zoveel jaren met passie en overgave inzet voor deze school en de leerlingen.” Sjef wilde zijn dienstjubileum in beperkte kring vieren, het liefst met zijn eigen klas en zijn collega’s. “Dat respecteren we natuurlijk, maar we wilden dit bijzondere moment ook niet helemaal voorbij laten gaan”, vertelt Baukje. De jubilerende leerkracht werd door collega’s en leerlingen op feestelijke wijze van huis gehaald en verrast meteen mooi Feyenoord t-shirt met op de voorkant zijn naam en op de achterkant nummer 40.