FC Groningen speelt onnodig gelijk tegen Go Ahead Eagles

GRONINGEN – FC Groningen trad zondagmiddag in een matig gevuld Noordlease Stadion aan tegen laagvlieger Go Ahead Eagles. Bij winst zouden de noordelingen hun positie in het linkerrijtje verstevigen. Dat lukte niet, FC Groningen bleef tegen de Deventers steken op een 1-1 gelijkspel.

De Groningers begonnen goed en offensief aan de wedstrijd en kregen ook een aantal kansen om de score te openen. Het was Mimoun Mahi die uiteindelijk tekende voor het eerste doelpunt van de wedstrijd en zijn zesde van het seizoen. De aanvaller kreeg de bal op maat mee van Simon Tibbling en rondde gedecideerd af. Dat deed tien minuten later ook oud-FC Groningen speler Jarchinio Antonia aan de andere kant. De snelle buitenspeler van de Deventers brak door na een snelle counter en liet doelman Sergio Padt kansloos, 1-1. Dat bleek tevens de ruststand.

Na rust kwam Go Ahead goed uit de kleedkamers en zette de thuisploeg onder druk. Vooral linksback Yoëll van Nieff had het lastig tegen de snelle Antonia. Na een kwartier in de tweede helft leek FC Groningen toch weer opnieuw op voorsprong te komen toen Hateboer de bal bij de tweede paal in het doel probeerde te glijden na een voorzet van de matig ingevallen spits Sorloth. De bal verdween echter aan de verkeerde kant van de paal. Een minuut later waren de rollen omgedraaid toen Antonia wederom wist te ontsnappen en Padt redding moest brengen.

Naarmate de tweede vorderde herpakten de Groningers zich en kwam het toch nog tot een slotoffensief in een uiterst poging de Deventer muur te slechten. De grootste kans was in blessuretijd voor Alexander Sorloth. De Noors international etaleerde echter waarom hij tegenwoordig slechts bankzitter is en schoot hoog over, waardoor FC Groningen tegen de hekkensluiter niet verder kwam dan 1-1.

Na de winterstop speelt FC Groningen uit in Almelo tegen Heracles.