21ste International Film Festival Rotterdam in Groningen

In vijf dagen tijd vertoont het Groninger Forum ook in 2017 een dwarsdoorsnede van al het moois dat het International Film Festival Rotterdam te bieden heeft. De Groningse pocketeditie van het IFFR staat gepland van woensdag 1 t/m zondag 5 februari 2017. In de weken voorafgaand aan het festival presenteert het Groninger Forum twee programma’s om alvast in de stemming te komen: de IFFR previewavond met de film Jackie en de masterclass festivalvoorbereiding onder leiding van David Stroband.

IFFR previewavond: Jackie
“Dat ga ik u natuurlijk niet laten opschrijven,” glimlacht Jackie tegen haar interviewer, als ze iets te persoonlijk is geweest. Maar wij zien het wel allemaal, in deze eerste Engelstalige film van de Chileense meester Pablo Larraín, over de dagen van Jackie Kennedy na de moord op JFK. Met een alom toegejuichte, intense en intieme titelrol van Natalie Portman. Jackie draait als IFFR preview op woensdag 11 januari tegelijkertijd in 31 filmtheaters, waaronder het Groninger Forum.

Woensdag 11 januari 2017, 19.30 uur
Entree: € 9,50 (normaal) / € 7,50 (jongeren, studenten)
Groninger Forum, locatie Hereplein 73, Groningen
Masterclass festivalvoorbereiding
David Stroband, kunsthistoricus en filmdeskundige, verbonden aan Academie Minerva, bereidt je in twee colleges voor op de afwijkende blockbusters en kleine parels die het festival al 46 jaar biedt.
Masterclass festivalvoorbereiding

Dinsdag 10 en 24 januari 2017, 20.00 – 22.00 uur
Entree: € 27,50 incl. filmticket voor een voorstelling tijdens het IFFR in Groningen
Groninger Forum, locatie Hereplein 73, Groningen

Het bekende Rotterdamse filmfestival is al jaren de Nederlandse radar voor het signaleren van stromingen, trends en grote talenten in de internationale filmwereld. Het festival heeft een neus voor eigenzinnig werk van jonge regisseurs uit alle hoeken van de wereld maar toont natuurlijk ook de grote successen van andere internationale festivals. Een mooie dwarsdoorsnede van al dit aanbod doet tussen 1 en 5 februari Groningen aan.