Jakob Pronk kampioen sneldammen van DC Winschoten

Jakob Pronk uit Winschoten is dinsdagavond 20 december algemeen kampioen geworden van Damclub Winschoten in de discipline sneldammen. Voor dit traditionele “eindejaarstoernooi” hadden zich tien gevorderde dammers laten ingeschrijven. Jakob kwam tot 16 punten, één punt meer dan plaatsgenoot Ben Dekens. Jakob verloor één partij tegen Ben Dekens. Ben bleef overigens als enigste ongeslagen. Bij dit interne sneldamtoernooi legde Gerco Lubberink uit Winschoten beslag op de derde plaats. Onder een speeltempo van “Fischer 5 + 5” werden 9 ronden afgewerkt.
Bij de “beginnersgroep” legde Jan Starke uit Oude Pekela beslag op de titel. Hiervoor moest Jan barrage spelen tegen Anne Snoey uit Midwolda. Jan won deze partij, waardoor Anne tweede werd. Ook de 3e plaats werd beslist door een barrage. Hier wist Evert van Leeuwen uit Bad Nieuweschans te winnen van Wim Westerbeek uit Winschoten. Aan deze titelstrijd namen 8 leden deel.