Knutsel een raket en kom naar André het astronautje

Op dinsdag 27 december komt het muzikale ruimte-avontuur André het astronautje naar De Klinker. De familievoorstelling is gebaseerd op het boek dat André Kuipers voor zijn kinderen schreef tijdens zijn tweede ruimtevlucht. Claudia de Breij schreef de liedjes. De Klinker roept alle kinderen op om een raket te knutselen en die mee te nemen naar het theater. Zo ontstaat er een groot ruimtespektakel in de foyer. Bovendien krijgt iedereen op vertoon van zijn raket en zijn/haar entreebewijs voor de voorstelling een cd met de vrolijke liedjes van André het astronautje.
André het astronautje is een familievoorstelling voor alle ruimtereizigers in de dop. André Kuipers, bedenker van de kleine astronaut, werkte actief mee aan de totstandkoming van de voorstelling. “Voor kinderen is de voorstelling niet alleen een bijzondere ruimtereis om naar te kijken, ze leren óók hoe leuk wetenschap en techniek zijn!”, aldus André Kuipers. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wanneer kinderen voor hun achtste levensjaar met techniek kennismaken, ze op latere leeftijd daar ook ontvankelijker voor zijn, wat gunstig is voor zowel hun eigen toekomst als voor de maatschappij.
Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Veel kinderen zijn nieuwsgierig naar de ruimte en daarom bedacht André voor zijn eigen kinderen het ruimte-avontuur André het astronautje dat hij via de beeldverbinding uit het ruimtestation aan hen vertelde. Bij terugkomst besloot hij hiervan een kinderboek maken; de opbrengst schenkt André weg aan een goed doel. Het is het eerste boek ter wereld dat in de ruimte is geschreven. Inmiddels is er ook een tweede deel. De voorstelling André het astronautje is een theaterbewerking van deze twee boeken.