Oldambt veiliger en duurzamer verlicht

Oldambt- Op woensdag 21 december hebben wethouder Van den Aker en Hans ten Broeke, vestigingsdirecteur van Ziut, een 6-jarig contract getekend voor het beheer en het onderhoud van de openbare verlichting. Door energieverspillende lampen te vervangen door LEDverlichting bespaart de gemeente circa 30% energie.


Energie- en kostenbesparing

Het project start in 2017 met de complete vervanging van meer dan 600 oude lantaarnpalen. Daarnaast vervangt de gemeente in de komende drie jaar van 5000 lantaarnpalen de lampen door LED-verlichting. Dit zorgt voor een flinke energie- en kostenbesparing. LED-verlichting is nagenoeg onderhoudsvrij en gaat veel langer mee dan de oude lampen, waardoor de gemeente op onderhoudskosten bezuinigt en er minder storingen voorkomen.

Samenwerking
Onderdeel van het plan is dat Ziut voor een aantal werkzaamheden binnen dit project de samenwerking zoekt met het werkvoorzieningschap Synergon. Onder andere het schouwen en het rechtzetten van de lichtmasten zal in dit project worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
“Met dit project realiseren we meerdere doelstellingen,” volgens Wethouder van der Aker; “het maakt van Oldambt een veiligere en duurzame gemeente met kansen voor de werkgelegenheid.”