Leerlingen obs De Badde bereiden eigen kerstdiner

MUSSELKANAAL – Vol trots vertelden de leerlingen van obs De Badde in Musselkanaal aan hun ouders over de gerechten die zij helemaal zelf hebben bereid op ROC Noorderpoort. De kinderen maakten het kerstdiner zelf onder begeleiding van studenten en een docent van ROC Noorderpoort.

“Alle leerlingen hebben bijgedragen aan het kerstdiner”, vertelt Jan Hessel Kruit, directeur obs De Badde. “Van groep 1 tot en met groep 8!”

“In ons onderwijs gaan wij uit van de natuurlijke behoefte van kinderen om te ontdekken en te leren. Wij ondersteunen in het proces van leren. Deze activiteit is daar een mooi voorbeeld van. Kinderen worden uitgedaagd om iets nieuws te proberen. Als het dan lukt, geeft dat zelfvertrouwen en zijn ze gemotiveerd om een volgende keer weer een uitdaging aan te gaan.”

“Mooi vind ik ook de samenwerking met ROC Noorderpoort. De studenten vonden het hartstikke leuk en leerzaam om met de leerlingen van obs De Badde te werken. Door die samenwerking worden we allemaal sterker. Zowel de leerlingen van onze school als de studenten van ROC Noorderpoort hebben we met deze activiteit iets extra’s kunnen bieden.”

De leerlingen van obs De Badde bedankten docent Jan Tonnis Dik door hem een zelfgemaakt kunstwerk aan te bieden.