Groningen ademt 3 dagen lang Roald Dahl

GRONINGEN – Vanaf morgen ademt de Groninger binnenstad Roald Dahl. Je zou maar zo eens Willie Wonka van de Chocoladefabriek, een paar heksen of de Grote Vriendelijke reus tegen het lijf kunnen lopen. Van 28 tot en met 31 december viert het Groninger Forum namelijk het honderdste geboortejaar van de geestelijk vader van deze geweldige figuren uit de beroemde kinderboeken.

En niet alleen in het Forum is het werk van Roald Dahl te bewonderen. Het publiek wordt vermaakt met  straattheater, vertellingen en een Reuzenparade door de stad. En dat is nog niet alles: er is een heus Snoskommer Café ingericht, waar geknutseld, voorgelezen en geschminkt zal worden en in Forum-bioscoop draaien de hele da Roald Dahl-films.

Hier vind je het volledige programma van het Roald Dahl-festival