Groningen keert straatklinkers om

GRONINGEN – Een fantastisch gezicht, die gele steentjes in de Groninger binnenstad. Ze geven de stad smoel, ogen gezellig en warm. Niks dan lof dan? Toch wel. De steentjes veranderen namelijk in een ijsbaan wanneer het regent. En dat zorgt voor glij- en valpartijen bij fietsers. Al jarenlang is gezocht naar een oplossing om de stenen stroever te maken, tot dusver zonder resultaat. De gemeente denkt nu een oplossing te hebben: dezelfde steentjes omdraaien. De onderkant naar boven dus. Om te testen of dit het ei van Columbus is, heeft de gemeente een proefvak gemaakt in het laatste stuk van de Haddekingestraat dat uitkomt op de Vismarkt.

De binnenstad van Groningen verandert de komende jaren ingrijpend. Met de komst van het forum wordt de Grote Markt ingrijpend veranderd, terwijl op sommige plekken het asfalt verdwijnt omdat er geen bussen meer langs hoeven. Het omkeren van stenen op probleemplekken zou een prima tussenoplossing kunnen zijn.