Groot deel raadsleden ziet graag vuurwerkvrijezones

GRONINGEN – Een groot deel van de raadsleden uit Groningen, Friesland en Drenthe zijn voor vuurwerkvrije zones. Dat blijkt uit een enquête die onlangs gehouden is. Hoewel ze denken dat handhaven lastig is, is tweederde van de 400 respondenten voor het instellen van vuurwerkvrije zones.

Plekken waar beslist geen vuurwerk afgestoken zou moeten worden zijn zorginstellingen en  kinderboerderijen, vinden de raadsleden. Ook asielzoekerscentra worden genoemd als mogelijke  vuurwerkvrije zone, net als centrums van steden en dorpen.

Handhaven is een lastige, want extra controle kost een hoop geld. Bovendien in plattelandsgebieden bijna onbegonnen werk omdat het een uitgestrekt gebied betreft. De Stad Groningen heeft op dit moment zeven vuurwerkvrije zones bij ziekenhuizen, begraafplaatsen, een kinderboerderij, een verpleeghuis en een woonzorgcentrum.