Jan Starke 1e plaats damtoernooi in Dedemsvaart

OUDE PEKELA – De 35 jarige Jan Starke uit Oude Pekela heeft woensdag 28 december op het traditionele damtoernooi in “De Baron” in Dedemsvaart een eerste prijs behaald. Aan dit 29e Vrieling damtoernooi werd deelgenomen door 138 dammers, die werden ondergebracht in groepjes van 4 in ereklasse, hoofdklasse, eerste klasse, tweede klasse, huisdammers en jeugdspelers. Oost Groningen was vertegenwoordigd door Jan Starke uit Oude Pekela en Geert Lubberink uit Winschoten. Jan nam het in de 1e klasse op tegen Gerrit Roeterdink uit Laren (Gld), Jan Bazuin uit Zuidwolde en Henk Woolderink uit Rijssen en scoorde 5 punten, onder een speeltempo van 1 uur per speler/partij. Geert Lubberink kwam in de hoofdklassegroep niet verder dan een 50% score. De organisatie was in handen van de plaatselijke Damclub Dedemsvaart.