Amor Cantandi brengt Midwinterconcert

TEN BOER – Zondagmiddag 29 januari, om 15.30 uur in de Kloosterkerk van Ten Boer zal kamerkoor Amor Cantandi een bijzonder Midwinterconcert uitvoeren. De luisteraar krijgt een muzikaal gerecht voorgeschoteld dat bestaat uit een amuse met een motet van Bach, het voorgerecht is de Missa Brevis van Mozart en het hoofdgerecht, gelardeerd met zomerse klanken, de Misa Criolla van de Argentijnse Ramirez.

De missen zijn tekstueel nagenoeg gelijk, maar muzikaal zijn ze elkaars tegenpolen. Toen Ramirez door veranderende regelgeving niet meer gebonden was aan het Latijn, was er geen belemmering meer om zijn moedertaal te gebruiken in de mis die zijn bekendste zou worden. Ramirez liet zich inspireren door melodieën en muziekstijlen uit verschillende delen van Argentinië, wat de mis zeer de moeite waard maakt.

Amor Cantandi maakt een reis door een wereld van verschillende sferen en verrassende muziek. Het geheel staat onder leiding van dirigent Luuk Tuinder. Het combo Caminante zorgt voor de Zuid-Amerikaanse begeleiding, samen met tenor Aart Mateboer. De begeleiding van Mozart ligt in de vakkundige handen van Kees Steketee.

Het kamerkoor, dat niet meer weg valt te denken uit het culturele landschap van Groningen, brengt graag verschillende muziekstijlen voor het voetlicht. “Dat de muziekstijlen soms ver uit elkaar liggen maakt het programma boeiend”, aldus voorzitter Dorja Hoving. “Bach en Mozart zijn natuurlijk ‘oude bekenden’ van het koor, maar Ramirez zorgt er voor dat dit Midwinterconcert wordt doorvlochten van zomerse klanken”.

Toegangskaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar aan de kassa. In de voorverkoop en voor donateurs zijn deze €10,–.