BNN-presentator en dichter Tim Hofman in de kerk van Leegkerk

GRONINGEN – Ook in 2017 zijn er weer Culturele Zondagen in de kerk van Leegkerk (aan de rand van de stad Groningen). Zondag 29 januari is de eerste Culturele Zondag van het nieuwe jaar. BNN-presentator en dichter Tim Hofman is dan te gast. Joost Oomen interviewt Hofman over zijn poëziedebuut Gedichten van de broer van Roos.

Tim Hofman (1988) is sinds 2012 werkzaam bij BNN, waar hij onder meer de programma’s Spuiten & Slikken, De Social Club en Je zal het maar hebben presenteerde. Begin 2016 was hij de winnaar van het programma Wie Is De Mol?. Hij was een seizoen tafelheer bij DWDD en hij maakt ook het YouTube-kanaal #BOOS. Tim schreef columns voor onder andere Nieuwe Revu en nu dus een gedichtenbundel: Gedichten van de broer van Roos.

Poëziedebuut
Het publiek kent Tim Hofman vooral als presentator. Maar hij zegt zelf dat televisie iets is dat hem overkwam. Zijn eigenlijke passie is altijd de rijmkunst geweest: het lezen, maar vooral het schrijven van gedichten. Sinds zijn veertiende schrijft Tim al gedichten. En nu, veertien jaar later, is daar eindelijk een gebonden werk. In de bundel Gedichten van de broer van Roos zijn veel verschillende soorten gedichten te vinden. Variërend van rijmpjes geschreven op de grap, tot heel technische stukken en lyrische gedichten die strak op rijm over liefde, de maatschappij of de dood gaan.

Joost Oomen
Tim Hofman wordt deze middag geïnterviewd door Joost Oomen. Oomen (1990) is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort en bracht in 2015 de vinylsingle Joost Oomen uit. Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen. Naast dichter is hij ook actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin en Explore the North. Hij trad onder ander op bij Crossing Border, Sunsation, Oerol, Lowlands en het Gedichtenbal.

Culturele Zondag
Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren het hele jaar culturele zondagmiddagen in de kerk van Leegkerk. Tijdens deze middagen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. De gasten in 2017 zijn Tim Hofman, Wouter van Oorschot, Thomas Rosenboom, Alexander Reeuwijk, Jolanda Withuis en Tineke Postma. Tijdens de laatste Culturele Zondag van 2017 wordt de Leesbaar Groningen-kaart gepresenteerd. Gasten die eerder in Leegkerk waren zijn onder andere Griet Op de Beeck, Hans Renner, Caspar Janssen, Auke Hulst, Annegreet van Bergen, Wim Brands, Meindert Talma, Miranda van Kralingen, Frank Westerman en Mathijs Deen.

Zondag 29 januari 2017
15.30 uur

Entree: € 7,50.

Kaarten zijn online verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47).

Kerk van Leegkerk
Leegeweg 38
9746 TC Groningen

Foto: Jesje Veling