Alex Hillenga uit Bellingwolde vrijwilliger van het jaar 2016

Alex Hillenga vrijwilliger van het jaar 2016. Foto: Gemeente Bellingwedde/Huisman Media

WEDDE – Woensdagavond 11 januari reikte wethouder Van der Tuin tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bellingwedde de Vrijwilligersprijs 2016 uit aan Alex Hillenga uit Bellingwolde. De heer Hillenga heeft de prijs gewonnen vanwege zijn onvermoeibare inzet voor Rhederbrug en haar inwoners en kreeg hiervoor een oorkonde en waardebon overhandigd. Daarnaast vielen Geert Dekker uit Wedde en Maria Clemen uit Veelerveen in de prijzen. Bijzonder dit jaar is de uitreiking van de Aanmoedigingsprijs voor jonge vrijwilligers aan het project ‘Dollard goes Ventoux’ van het Dollard College uit Bellingwolde.

Alle vrijwilligers in het zonnetje
Jaarlijks zetten vele inwoners van de gemeente zich belangeloos in voor anderen. Voor deze inzet heeft de gemeente veel waardering. Daarom zijn alle kanshebbers voor de titel ‘Vrijwilliger van het jaar’ tijdens de nieuwjaarsvisite in het zonnetje gezet. De jury heeft Alex Hillenga verkozen tot vrijwilliger van het jaar 2016 vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet en betrokkenheid met Rhederbrug en haar inwoners. Zo zet hij zich al 30 jaar in voor het bestuur van Plaatselijk Belang Rhederbrug. Daarnaast is de heer Hillenga als vrijwilliger aangesloten bij ijsvereniging ‘De Vriendenkring’ waar hij zowel ’s zomers als ’s winters helpt met allerhande spandiensten.

Alex Hillenga vrijwilliger van het jaar 2016. Foto: Gemeente Bellingwedde/Huisman Media

Geert Dekker heeft de tweede prijs ontvangen vanwege zijn betrokkenheid en jarenlange inzet voor het dorp Wedde. Maria Clemen zet zich al jarenlang onvermoeibaar in voor vele verenigingen in Veelerveen en heeft daarom de derde prijs ontvangen.
Aanmoedigingsprijs voor Dollard goes Ventoux
Leerlingen en leerkrachten van het Dollard College ontvingen de Aanmoedigingsprijs jonge vrijwilligers voor hun inzamelingsactie voor het KWF Kankerfonds. In een jaar tijd hebben zij maar liefst € 11.224 ingezameld voor het goede doel. Ter aanmoediging doneert de gemeente Bellingwedde € 250 aan het KWF Kankerfonds.
Voor de vrijwilligersprijs van 2016 waren in totaal vijf inwoners en drie vrijwilligersgroepen genomineerd: Maria Clemen, Geert Dekker, Edo Edens, Alex Hillenga, Bart Stel, Alzheimer café, Dollard goes Ventoux en Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Oost Groningen. De jury bestond dit jaar uit Tinie Hoek (Stichting Welzijn Bellingwedde), Anna Rubingh (winnaar 2014) Hennie Delger (winnaar 2015) en wethouder Lea van der Tuin.