Groninger Forum: openingsfilm HET DOET ZO ZEER van Heleen van Royen

Vijf dagen lang vertoont het Groninger Forum een dwarsdoorsnede van al het moois dat het International Film Festival Rotterdam te bieden heeft. De Groningse pocketeditie van het IFFR is van woensdag 1 t/m zondag 5 februari 2017. Als openingsfilm op woensdag 1 februari is gekozen voor HET DOET ZO ZEER van Heleen van Royen. De bekende schrijfster maakte een intiem portret van haar dementerende moeder. Heleen van Royen is zelf aanwezig op de openingsavond en wordt voorafgaand aan de vertoning kort geïnterviewd. Daarnaast draait de film in Groningen ook op donderdag 2 februari en zondag 5 februari in het Grand Theatre.

“Hoeveel ‘avonturen’ komen er nog?!”, vraagt mevrouw Breed zich wanhopig af na het zoveelste bewijs dat ouder worden met gebreken komt. Haar filmende dochter Heleen van Royen ziet met lede ogen aan hoe haar bejaarde moeder gebukt gaat onder verwarring en helse pijnen. Hoeveel kan zij doen als dochter en mantelzorger? De vertoning tijdens het IFFR in Groningen is in samenwerking met distributeur Paradiso Filmed entertainment.
International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen
Het bekende Rotterdamse filmfestival is al jaren de Nederlandse radar voor het signaleren van stromingen, trends en grote talenten in de internationale filmwereld. Het festival heeft een neus voor eigenzinnig werk van jonge regisseurs uit alle hoeken van de wereld maar toont natuurlijk ook de grote successen van andere internationale festivals. Een mooie dwarsdoorsnede van al dit aanbod is tussen 1 en 5 februari in Groningen te zien. Het volledige programma wordt bekendgemaakt op de website op donderdag 19 januari. De kaartverkoop start op woensdag 25 januari om 9.00 uur aan de kassa van locatie Hereplein en om 10.00 uur online.