Grote verbouwing woonvormen Koningstraat Ter Apel

Dit jaar start een grootschalige verbouwing van drie gebouwen aan de Koningstraat in Ter Apel voor bewoners met een verstandelijke beperking. Het is een samenwerking tussen woningcorporatie Acantus en zorgorganisatie Humanitas DMH. Woensdagmiddag 11 januari werd de samenwerking officieel bekrachtigd door Frank Wolterink, bestuurder Humanitas DMH, en Anita Tijsma, directeur-bestuurder van Acantus. Zij tekenden in bijzijn van alle cliënten en hun familie een intentie-overeenkomst.

In de intentie-overeenkomst is afgesproken dat de huidige 27 appartementen grondig worden verbouwd tot 24 levensloopbestendige appartementen met eigen douche en toilet. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de verbouwing precies gaat starten. Na de verbouwing voldoen de drie gebouwen aan de eisen voor comfort en veiligheid van deze tijd. Met de hernieuwde samenwerking is ook afgesproken dat Humanitas DMH de drie gebouwen aan de Koningstraat in ieder geval nog 20 jaar huurt.
De feestelijke ondertekening vond plaats in de Heemborgh in Ter Apel, een complex van Woonzorg Nederland, waar de cliënten tijdens de verbouwing tijdelijk kunnen wonen. Naast cliënten waren ook medewerkers van Humanitas DMH, Acantus, de gemeente Vlagtwedde, NOVO en Woonzorg Nederland aanwezig.