Winterse wedstrijd prooi voor FC Groningen

ALMELO – FC Groningen speelde zaterdagavond de eerste wedstijd na de winterstop uit in Almelo tegen Heracles. Een uitgelezen mogelijkheid voor de Groningers om directe concurrent Heracles terug te wijzen naar het rechterrijtje. FC Groningen is als nummer tien de winterstop ingegaan, Heracles wist de eerste seizoenshelft als negende af te sluiten.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, die onder winterse omstandigheden werd gespeeld. De beste kansen in de beginfase waren voor de thuisclub. Tot twee keer toe kreeg Heracles een grote kans om de score te openen uit een corner. Niettemin was het FC Groningen dat als eerste het net wist te vinden. Geklungel achterin leidde tot een grote kans voor Mimoun Mahi, die de bal op aangeven van Sorloth beheerst achter doelman Castro lepelde. Vier minuten later was het wederom raak. Desevio Payne haalde hard en zuiver uit vanaf twintig meter en gaf de doelman geen kans om te reageren, 0-2. Alexander Sorloth bepaalde de ruststand in de 39e minuut op 0-3 na chaos in de Almelose verdediging.

Na rust bleven de Groningers aandringen. Dat resulteerde in een doelpunt van Mahi, dat terecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook Sorloth kreeg nog een aantal grote kansen om de score te vergroten, maar de Noors international wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Vijf minuten voor tijd mocht Mahi toch tekenen voor zijn tweede doelpunt van de avond. Doelman Castro had geen antwoord op het afstandsschot van Juninho Bacuna, waardoor Mahi zijn doelpunt op een presenteerblaadje kreeg aangeboden. Van Mieghem bepaalde uiteindelijk de eindstand op 1-4 na een harde uithaal in de verre hoek.

Volgende week speelt FC Groningen thuis in het eigen Noordlease Stadion. De tegenstander is dan Vitesse uit Arnhem.