Groningen wil kentekenparkeren invoeren

GRONINGEN – Niet iedereen is gelukkig met de plannen voor kentekenparkeren in Groningen. Het zorgt niet alleen voor een berg parkeerboetes, maar ook voor een hoop administratieve rompslomp, volgens privacy-organisatie Privacy First.

Het stadsbestuur van Groningen wil kentekenparkeren invoeren. Iedaal voor de automobilisten én de handhaver, stelt de gemeente. Automobilisten voeren bij een parkeerautomaat hun kenteken in en klaar is Kees. Een kaartje achter je voorruit leggen is niet meer nodig. Een scanwagen van de gemeente checkt of voor de parkeerplek is betaald.  Volgens Privacy First is het registreren van kentekens in strijd met de privacy.

In Rotterdam werd in 2015 kentekenparkeren ingevoerd. Vervolgens gingen automobilisten in totaal bijna 30.000 keer de mist in, zo berichtte het AD eind vorig jaar. Het grootste deel tikte een verkeerd kentekennummer in. Als de gemeenteraad instemt met de plannen, dan wordt kentekenparkeren rond het voorjaar een feit.