Jaaaa! Morgen wordt -ie gereden: de eerste natuurijsmarathon in Noordlaren

GRONINGEN – NOORDLAREN -Woensdagochtend wordt de eerste natuurijsmarathon voor professionals gereden in Noord Laren. Dat heeft de KNSB dinsdag rond half twaalf besloten. Vandaag was het ijs nét niet dik genoeg. De ijsbaan wordt continu nat gespoten om het ijs nog een paar centimeter dikker te maken.

Willem Hut, coördinator marathon van de KNSB, keurde vanochtend de ijsvloer in Noordlaren. Volgens hem is de ijsvloer nu nog niet overal dik genoeg. Omdat er vandaag en vannacht nog flinke vorst wordt voorspeld. Er ligt hier een hele mooie ijsvloer, volgens ijsmeester Willem Hut.

Ook Arnhem en Haaksbergen waren in de race om de eerste natuurijsmarathon, maar dinsdagochtend bleek dat de ijslaag daar nog niet dik genoeg was. Doordat het in Groningen strenger vroor, kwam Noordlaren weer in beeld. De tocht wordt morgen op tijd gereden om de kwaliteit van het ijs te waarborgen.