Arnold Veeman in Woltersum

WOLTERSUM – Arnold Veeman zal in Woltersum onder meer liedjes van zijn nieuwste cd ‘Klaai’ spelen. Iedereen kent natuurlijk ‘Mien lutje laif’, die prachtige ballad van alweer ruim een decennium geleden. Veemans nieuwste groningstalige nummers met teksten van hemzelf en Jan Siebo Uffen, zal de liefhebbers van dat liedje zeker bekoren. Want hoe uiteenlopend de zestien nummers op ‘Klaai’ ook zijn, ze ademen dezelfde dromerige, donkere en poëtische sfeer als ‘Mien lutje laif’ terwijl ze iets rijker en spannender zijn.

 

Veeman heeft zichzelf op jonge leeftijd gitaar en contrabas leren spelen. Hij trok de wereld over met een straatorkest en vervolgens studeerde hij summa cum laude af aan het conservatorium in Zwolle in compositie en orkestratie. Zijn werk wordt onder meer uitgevoerd door het Noord-Hollands Filharmonisch orkest en het Metropole orkest.

Onlangs bezocht hij Suriname en dat maakte veel los. In ‘Klaai’, alweer zijn vijfde album, voorziet hij zijn Gronings talige composities van een flinke scheut Surinaamse invloeden, wat resulteert in swingend, jazzy, vrolijk en divers. De sfeer van jazz uit de jaren twintig en dertig, de music hall en het chanson zijn de voornaamste inspiratiebronnen voor zijn mediumtempo songs en ballads. Vooralsnog zal dit zijn laatste optreden zijn van Klaai.

Op zondagmiddag 19 februari om 14:30 uur treedt hij op in de kerk van Woltersum. U kunt kaarten reserveren via het mailadres reserveren@ccwoltersum.nl.