Rijke leesomgeving op CBS de Regenboog Bedum

BEDUM – Van 25 januari tot en met 4 februari vinden landelijk de nationale voorleesdagen plaats. Tijdens deze dagen staat voorlezen centraal. Op CBS de Regenboog is er veel aandacht voor zelf lezen en voorlezen. (Voor)lezen is een feest! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Op CBS de Regenboog is er een prachtig aanbod aan leesboeken dat elk kwartaal wordt aangevuld met de nieuwste titels. Daarnaast verzorgt de bibliotheek aan leerlingen allerlei activiteiten die met lezen te maken hebben. Deze week hebben de kleuters een voorstelling gezien over het prentenboek: ‘De kleine Walvis’, door Benji Davies.

Op donderdag 26 januari werd er voorgelezen aan de jongere kinderen door bovenbouw kinderen aan de jongsten. Ook werd er voorgelezen uit een boek uit de zwerfboekenkast, deze boeken mag je gratis meenemen en lezen.