Wethouder Bart Huizing trapt Nationale Voorleesdagen in Bellingwedde af

Wethouder Bart Huizing leest voor tijdens het voorleesontbijt op OBS De Wiekslag in Blijham. Foto: Huisman Media

BELLINGWEDDE – Vandaag las wethouder Bart Huizing voor aan de leerlingen van De Wiekslag in Blijham uit het boek Buurman Brombeer van Ciara Flood. Hiermee gaf hij de aftrap voor de Nationale Voorleesdagen in Bellingwedde. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Burgemeester en wethouders van Bellingwedde dragen graag hun steentje bij en lezen daarom de komende week voor op vier basisscholen in Blijham, Bellingwolde en Wedde.

Na het voorlezen aan de leerlingen van de Wiekslag, vertrok wethouder Huizing naar De Wegwijzer in Bellingwolde om daar om 9.30 uur voor te lezen. Op donderdag 26 januari leest wethouder Lea van der Tuin om 9.00 uur voor aan de leerlingen van basisschool De Loopplank in Blijham. Donderdag 2 februari leest burgemeester Snijder om 8.30 uur voor aan de leerlingen van De Vlonder in Wedde.

De Nationale Voorleesdagen vinden dit jaar van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari 2017 plaats. De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en worden georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Prentenboek van het jaar is De kleine walvis van kinderboekenauteur en -illustrator Benji Davies. Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen is te vinden op www.nationalevoorleesdagen.nl.