Raden Westerkwartiergemeenten organiseren expertbijeenkomst Plattelandsontwikkeling Westerkwartier

WESTERKWARTIER – De gemeenteraden van Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn organiseren donderdag 16 februari aanstaande een expertbijeenkomst over plattelandsontwikkeling. Deze avond gaat over de landelijke trends en veranderingen op het gebied van plattelandsontwikkeling, waarbij vervolgens een vertaalslag wordt gemaakt naar het Westerkwartier. Vragen die aan de orde komen, zijn onder meer: zijn de nationale ontwikkelingen ook te zien in het Westerkwartier, wat is de rol van de gemeente op het gebied van plattelandsontwikkeling en wat is het perspectief voor over 20 jaar.

Sprekers
Op deze avond delen twee sprekers hun expertise met de aanwezigen aan de hand van twee korte lezingen. Daarna volgt een discussie waarbij het publiek mee kan praten. De sprekers zijn: Dirk Strijker (hoogleraar Plattelandsontwikkeling aan de Rijksuniversiteit Groningen) en Arie Meuleplas (Arie Meuleplas Management & Advies, Strategie in Plattelandsontwikkeling, adviseur van diverse overheden).

Waar en wanneer
De bijeenkomst is donderdag  16 februari 2017 in het Barontheater, Verbindingsweg 9 in Opende en begint om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich tot 12 februari 2017 opgeven bij Bregje Tingen via b.tingen@zuidhorn.nl of telefoon (0594) 508784.

De raden nodigen belangstellenden van harte uit  deze interessante avond te bezoeken.