FC Groningen stelt teleur tegen Excelsior

GRONINGEN – FC Groningen wist zaterdag voor de tweede keer dit seizoen niet te winnen van Excelsior. In het eigen Noordlease Stadion speelde een teleurstellend Groningen gelijk tegen de Roterdammers.

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten tussen twee slordige ploegen die beiden geen moment gevaarlijk zijn geweest. Na rust kreeg de noordelijke FC een meevaller toen Excelsior-verdediger Massop Etiënne Reijnen naar de grond trok in het zestienmetergebied. Mimoun Mahi tekende vanaf elf meter voor de openingstreffer.

Daarna leek de thuisclub het wel prima te vinden en kwam Excelsior beter in hun spel. De eerste waarschuwing kwam in de 67e minuut toen Hicham Faik op de bovenkant van de kruising schoot. Tien minuten later was het alsnog raak: Anouar Hadouir zette de bordjes in evenwicht: 1-1. In de slotfase probeerde FC Groningen de wedstrijd nog naar zich toe trekken, maar zonder succes.

Volgende week zaterdag speelt FC Groningen uit in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord. De wedstrijd begint om 19.45 uur.