Inwonersbijeenkomst Ter Apel gaat vanavond niet door

TER APEL – De inwonersbijeenkomst over het veiligheidsgevoel in Ter Apel gaat vanavond niet door. Hiertoe is vanochtend besloten door een combinatie van twee redenen. Burgemeester Leontien Kompier, portefeuillehouder openbare orde en veiligheid, kan door persoonlijke omstandigheden niet aanwezig zijn. Daarnaast maakt het beperkte aantal aanmeldingen het mogelijk om de geplande bijeenkomsten voor 13 februari en 7 maart te combineren tot een bijeenkomst, op 7 maart.
De gemeente neemt vandaag contact op met de mensen die zich voor de bijeenkomst van vandaag hebben aangemeld om hen persoonlijk te informeren over het niet doorgaan van de bijeenkomst en hen uit te nodigen voor de bijeenkomst van dinsdag 7 maart. 20 personen hadden zich voor de bijeenkomst van vanavond aangemeld.
Eind vorig jaar zijn in Ter Apel verschillende maatregelen genomen om de overlast terug te dringen van een kleine groep asielzoekers. Om van inwoners te horen hoe zij het effect van deze maatregelen en de veiligheid momenteel ervaren, organiseert de gemeente Vlagtwedde de inwonersbijeenkomst.