Warffums breiwerk krijgt tweede leven en gaat op tournee

WARFFUM – Voor de wandelaars van de Noorder Rondtochten die op 28 januari Warffum (toen even Wakkum) passeerden, is als warm afscheid en baken langs de weg door een twintigtal fanatieke breisters uit Warffum een enorme blauwe sjaal gebreid.  Een indrukwekkende 166 meter is gemeten, vermoedelijk is het zelfs meer…  De hele sjaal is onder aanvoering van Kobi de Vries door de NRT werkgroep van Warffum voorzien van een rode draad, eraan gehaakt, als symbool van een mooie verbinding en samenwerking in het dorp.

Als dank  is iedereen die heeft mee gebreid door de werkgroep uitgenodigd op zaterdagmiddag 11 februari in Warfumburen. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst is het complete breiwerk officieel overhandigd aan kunstenares Agnes Bakker, bekend van Breien met Agnes en haar slogan : verbinden voor een duurzame wereld. Zij zal het breiwerk verwerken in haar project van het huisje in Rottum, dat zij op 3 maart zal inpakken met een warme deken. In samenwerking met Milieudefensie steekt zij met deze actie de Groningers in het aardbevingsgebied een hart onder de riem.

Na de overhandiging lichtte Agnes toe dat de sjaal in Rottum gebruikt zal worden als verbinding van het huisje naar een expositie in de kerk van Rottum. Ook zal zij de sjaal mee op tournee nemen, het land in, waar zij met haar actie opnieuw aandacht voor de Groninger problematiek zal vragen. Een zeer welbesteed tweede leven voor het Warffumer breiwerk.

Tot slot sprak Peter Velthuis, organisator van de Tocht om de Noord en de Noorder Rondtochten de aanwezigen toe, waarbij hij zijn waardering voor het project uitsprak en iedereen nogmaals bedankte voor de inzet .