Zesde Nacht van de Filosofie op vrijdag 7 april

GRONINGEN  – Op vrijdag 7 april wordt in het Groninger Forum alweer de zesde editie van de Groningse Nacht van de Filosofie gehouden. Het thema van deze goedgevulde avond is outsiders. Te gast zijn: Bas Haring, Marli Huijer, Joke Hermsen en vele anderen. De kaartverkoop voor de Groningse Nacht van de Filosofie start op maandag 27 februari om 10.00 uur.

Denk jij buiten de gebaande paden? Kom dan naar de Groningse Nacht van de Filosofie. Met meer dan 30 denkers uit binnen- en buitenland wordt deze zesde editie grootser dan ooit tevoren! Bekende wijsgeren en vakfilosofen worden uitgedaagd te vertellen over outsiders , oftewel buitenstaanders, in de breedste zin van het woord. Hoe gaan we om met psychopaten? Welke filosofen waren zelf een outsider? Wat is de waarde van inburgeringscursussen? Waarom zijn sommige twintigers niet gelukkig? Wat zegt ons oordeel over tv-personages Tony Soprano of Dexter over onszelf? En wat heeft Grindcore met filosofie te maken? Tussen alle hersenkrakende onderdelen zijn er ook verstrooiende presentaties en lichtzinnige gesprekken over onder andere mindfulness, rusteloosheid en het belang van verveling. Daarnaast is het mogelijk in gesprek te gaan met diverse filosofen.

Met: Bas Haring, Marli Huijer (Denker des Vaderlands), Trudy Dehue, Joke Hermsen, Ignaas Devisch, Lodi Nauta, Thijs Lijster, Martin van Hees met muzikale toelichting door Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) en vele anderen!

Groningse Nacht van de Filosofie Vrijdag 7 april, 20.00 – 01.00 uur Groninger Forum, locatie Hereplein 73, Groningen Entree: € 17,50 (normaal), € 12,50 (studenten/jongeren, Stadjerspas, Studium Generalepashouders) Meer informatie via groningerforum.nl/filosofie, kaartverkoop (v.a. maandag 27 februari) via website en kassa Hereplein.

De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking van Studium Generale Groningen, de Faculteit Wijsbegeerte van de RUG en het Groninger Forum.