Platform BestuurdersCentraal maakt besturen aantrekkelijker

Op 15 februari 2017 is in de provincie Groningen een nieuw initiatief gelanceerd voor en door bestuurders van vrijwilligersorganisaties: BestuurdersCentraal. Doel van dit platform is om de diversiteit in besturen te vergroten en daardoor het besturen van een vereniging eenvoudiger, efficiënter en dus aantrekkelijker te maken. Dit onder andere door het delen van kennis en het bieden van praktische tools.

Actie “Deel jouw uitdaging”

Om de lancering van het initiatief kracht bij te zetten, roepen de betrokken organisaties bestuurders op om hun uitdaging voor het jaar 2017 online te delen op www.bestuurderscentraal.nl, of via de uitdagingen-box in het kantoor van Kwartier Zorg & Welzijn in Hoogezand. Het doel van de actie is om te inventariseren welke vragen er leven bij Groninger bestuurders. Waar loopt men tegenaan? En wat houdt hen dagelijks bezig? De actie loopt tot 10 maart 2017, waarbij deelnemers kans maken op 250 euro voor hun organisatie.

Onontgonnen netwerk

De brede betrokkenheid van vrijwilligersorganisaties uit alle sectoren is essentieel voor BestuurdersCentraal, want er is een nog onontgonnen netwerk aan deskundigheid en praktische hulp.
Het platform wordt de komende tijd gevuld met alle mogelijke ins & outs over relevante zaken rondom besturen, zoals artikelen om kennis op te doen, tools, workshops en trainingen. Daarnaast kunnen Groninger bestuurders zelf ideeën opperen én ophalen. Tenslotte heeft het platform een bestuurderspool waar je als bestuurder of expert deel van kunt uitmaken en daarmee andere bestuurders kunt ondersteunen.