Fluitende broers Siemen en Christian Mulder verzorgen lezing bij eigen scheidsrechtersvereniging

UITHUIZEN/GRONINGEN – Siemen en Christian Mulder uit Uithuizen verzorgen op maandag 27 februari een lezing bij de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. De broers zijn beiden actief als scheidsrechter in het betaalde voetbal en zullen hun ervaringen met de Groninger amateurscheidsrechters delen. Ze maken daarbij gebruik van actueel beeldmateriaal. Siemen en Christian zijn zelf ook lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken.

Het is een inmiddels bekend en toch ook bijzonder fenomeen. Twee broers die tegelijk als scheidsrechter in het betaalde voetbal actief zijn. En daar is de Groninger scheidsrechtersvereniging trots op, want Siemen en Christian zijn beiden lid van onze club. Op maandag 27 februari verzorgen ze een bijzondere clubavond. Ze zullen over hun ervaringen als fluitende broers vertellen en hebben daarnaast de nodige tips en adviezen hebben voor de ambitieuze jonge scheidsrechters én de meer ervaren oude rotten.

Van de twee is Siemen de meest ervaren scheidsrechter. Hij maakte zijn debuut in het betaalde voetbal op 19 oktober 2012 met het duel FC Oss – Fortuna Sittard. Op 6 december 2014 was Cambuur – NAC Breda zijn eerste eredivisiewedstrijd. Inmiddels zien we hem ook al als zesde official internationaal actief. Broer Christian debuteerde op 6 november 2015 met Helmond Sport – Jong PSV. Hij is nu onderdeel van de masterclass betaald voetbal.

De clubavond op maandag 27 februari is van 20.00 – 22.00 uur in het GRC-clubhuis, op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. De ontvangst is vanaf 19.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.covsgroningen.nl.

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is opgericht op 8 maart 1933 en met ongeveer 222 leden en 102 aangesloten donateur-voetbalverenigingen de grootste sport-en belangenvereniging voor en door voetbalscheidsrechters in Nederland. De vereniging organiseert trainingen en lezingen, is actief op gebied van respect en fair play en biedt begeleiding van scheidsrechters. De vereniging is actief in een groot deel van de provincie Groningen en de kop van Drenthe, van Delfzijl tot en met Assen.