FC Groningen deelt de punten met Sparta

ROTTERDAM – FC Groningen bewees zichzelf zondag een slechte dienst door dure punten te laten liggen Rotterdam. Tegen degradatiekandidaat Sparta kwamen de Groningers niet verder dan 2-2.

Al na twintig minuten keken de noordelingen aan tegen een 2-0 achterstand. Sparta begon fel aan de wedstrijd tegen een FC Groningen dat zich niet leek te beseffen dat er om 14.30 uur al was afgetrapt. Van Moorsel en Calero tekenden voor de Rotterdamse treffers. De bezoekers leken na de 2-0 te ontwaken en deden direct iets terug. In de 21e minuut schoot Jenssen de 2-1 binnen. Arbiter Lindhout negeerde het vlagsignaal van zijn assistent, nadat Tibbling in eerste instantie buitenspel stond. Mimoun Mahi zette vlak voor rust de bordjes in evenwicht door vanaf de zestienmeter doeltreffend uit te halen.

In een aantrekkelijk tweede bedrijf gingen beide ploegen voor de volle buit. Even leek FC Groningen het strijdplan te moeten bijstellen, nadat Bacuna terecht van het veld werd gestuurd na een onbesuisde tackle. Hiariej verving de goed spelende Linssen. Na een half uur spelen ging ook de Zweed Tibbling naar de kant voor spits Sorloth. Lang konden de bezoekers niet genieten van de Noorse spits die na tien seconden al gehecht moest worden na een kopduel met Bart Vriends. Na vijf minuten werd Sorloth noodgedwongen gewisseld. Hij werd vervangen door Samir Memisevic. Beide ploegen bleven tot aan het einde proberen de winst naar zich toe te trekken. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Sparta en FC Groningen de punten delen.

Volgende week speelt FC Groningen thuis tegen FC Utrecht. De wedstrijd in het Noordlease Stadion begint om 18.30 uur.