De innovatieboerderij; prijsuitreiking tekenwedstrijd

ZUIDHORN – Op dinsdag 14 februari heeft wethouder Henk Bakker van de gemeente Zuidhorn onder het toeziend oog van ca. 40 leerlingen, ouders, ondernemers, omwonenden en politici het winnende ontwerp van de tekenwedstrijd bekend gemaakt in het voorhuis van de Innovatieboerderij. De winnende tekening zal gebruikt worden voor PR-doeleinden en wordt geplaatst op het bouwbord voor de boerderij.

Kinderen van groep 8 van de brede school De Noordster in Zuidhorn maakten in de week van 6 februari een ontwerp van de te bouwen Innovatieboerderij aan de Nieuwe Gast 1 in Zuidhorn. De plaatselijke beeldend kunstenaar Margot Brekelmans begeleidde de kinderen in dit proces, waarbij in groepjes van 3 of 4 kinderen een gezamenlijke impressie op papier ontstond. Een sfeerimpressie van deze ontwerpsessie kunt u vinden op: https://www.youtube.com/watch?v=05-UuRpoU68

Op 9 februari was er een expositie van alle kunstwerken. Tijdens deze expositie hebben de juryleden; Hans Bergsma, Margot Brekelmans, Joyce Kuiken, Janet Postema en Fred Stol hun selectie gemaakt. Het was geen makkelijke keuze, de kinderen hebben allemaal enorm hun best gedaan. Wat een creativiteit! De creatieve samenwerking van deze kinderen symboliseert ook waar de Innovatieboerderij voor staat: een innovatieve werkplaats voor het verbinden van omgeving, onderwijs & onderzoek, ondernemers en overheid.

Wilt u de ontwikkelingen van de Innovatieboerderij volgen? Uw bijdrage leveren? Blijf op de hoogte via: www.innovatieboerderij.nl.