Notaristuun Grootegast winnende foto FierWesterkwartier

GROOTEGAST – De foto van de Notaristuun in Grootegast, gemaakt door Annie Jakobs heeft de fotowedstrijd FierWesterkwartier gewonnen. 460 mensen vonden deze foto de allermooiste. In totaal werden er door middel van likes 1348 stemmen uitgebracht.

“Het is steeds weer genieten van een mooi stukje natuur, voorzien van mooie waterpartijen met houten bruggetjes, heuvels en kronkelige paadjes,” zo beschrijft Annie Jakobs haar mooiste plek van het dorp.

“Vroeger als kind speelden we er vaak, als puber hingen we er rond en nu als volwassene wandel ik er iedere dag met mijn honden,” aldus de fotografe die met haar foto een iPhone heeft gewonnen. Juryvoorzitter Berend Hoekstra reikt de prijs uit.

Lastig voor de jury
De jury kon onder leiding van Leekster burgemeester Berend Hoekstra de beste foto’s nomineren uit 146 inzendingen. Het was de bedoeling van de jury om drie foto’s te kiezen. Dat bleek te moeilijk, daarom werd er gekozen voor tien foto’s. Hierop kon vervolgens het publiek tot en met 18 februari stemmen. Bij de jury viel de foto van Annie Jakobs ook in de smaak vanwege de kleuren, het licht en de compositie.

Fototentoonstelling

Maandag 20 februari start de fototentoonstelling. De tien foto’s die door de jury zijn genomineerd zijn dan te zien in het gemeentehuis van Grootegast. Op 31 maart verplaatst de tentoonstelling naar het gemeentehuis van Leek. Daarna zijn Zuidhorn en Marum aan de beurt. Na afloop ontvangen de tien fotografen hun eigen foto. De foto’s zijn ook online te bekijken op de facebookpagina van de nieuwe gemeente Westerkwartier, Facebook.com/gemeentewesterkwartier.