Arjan Taaij ambassadeur duurzaamheid Huis voor de Sport Groningen

Arjan Taaij (op de foto rechts), coach van Abiant Lycurgus, gaat een ‘ambassadeursrol’ vervullen op het thema duurzaamheid en sport. Een thema waar nog een hoop te winnen valt, zowel op het gebied van bewustwording (gedrag), als op het gebied van energiebesparing en de transitie naar het gebruik van duurzame energievormen. Huis voor de Sport Groningen wil daarin voor de sportsector in de provincie Groningen een aanjagersrol gaan vervullen.

Duurzame sportverenigingen en sportaccommodaties
Samen met SportStroom heeft Huis voor de Sport Groningen, met steun van de Provincie Groningen, al voor 20 sportverenigingen zogenaamde energiescans uitgevoerd: een momentopname voor het energieverbruik met allerlei adviezen voor verbeteringen en besparingen. Dat is een groot succes gebleken. Een actueel voorbeeld hiervan is de v.v. Bellingwolde waar men intensief inzet op verduurzaming door o.a. de aanschaf van zonnepanelen, rendement glas en led verlichting. Huis voor de Sport Groningen spreekt de ambitie uit om, met de steun van Arjan Taaij, de gehele sportsector in de provincie Groningen verder te verduurzamen.

Nog veel te winnen
“Op het gebied van verduurzaming is binnen de sport in Groningen nog veel te winnen”, aldus Rob de Waard, directeur van Huis voor de Sport Groningen. “Dat geldt voor accommodatieaanpassingen, maar vooral ook voor gedrag en bewustwording. Dit is een gezamenlijk belang van overheden, maatschappelijke organisaties, de sportsector en het bedrijfsleven. Arjan Taaij gaat een belangrijke rol spelen in het vergroten van de aandacht voor verduurzaming van de Groninger sport.”

Netwerk Arjan Taaij
Arjan Taaij heeft een groot netwerk en geniet als succesvol coach van Abiant Lycurgus een hoog aanzien in de Groninger sportwereld. “Groningen mag trots zijn op zichzelf en kan voorloper worden van een energie duurzame sportprovincie. Ik speel hierin graag een rol om sport en verduurzaming meer onder de aandacht te brengen, maar ook daadwerkelijk de duurzaamste sportprovincie van Nederland te worden”, aldus Taaij.