Groene postbezorging met een sociaal accent

GRONINGEN – Cycloon Post & Fietskoeriers gaat drie jaar lang de postbezorging uitvoeren voor het Alfa-college in Groningen, Leek, Hardenberg en Hoogeveen. Het contract is onlangs getekend. Duurzaamheid en sociaal ondernemen waren doorslaggevend in de keuze voor Cycloon. Fietskoeriers halen en brengen de post. Bij langere ritten worden auto’s op groen gas ingezet. In het postsorteercentrum werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit contract betekent werk voor vijf medewerkers van Cycloon.

In Groningen zie je de fietskoeriers van Cycloon regelmatig voorbij flitsen. Sinds februari zijn ze ook op pad voor de postbezorging van het Alfa-college. “Bij de inkoop van producten en diensten kijken we niet alleen naar de prijs. We vinden duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid ook erg belangrijk. Zo zijn we voor de postbezorging terecht gekomen bij Cycloon”, aldus Marcel Stubbe, adviseur Inkoop van het Alfa-college.

Groen
Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van Alfa-college vult aan: “We proberen zo groen mogelijk te werken en de milieubelasting omlaag te brengen. Zo stimuleren we onze medewerkers zoveel mogelijk op de fiets of met de trein naar het werk te komen. Als christelijk ROC willen we daarnaast de mogelijkheden vergroten voor mensen die het wat moeilijker hebben op de arbeidsmarkt of in de maatschappij. In de postcentra van Cycloon werken medewerkers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.”
Directeur Marieke Snoek van Cycloon: “We zijn blij met het Alfa-college als klant. In Groningen, Leek en Hardenberg verzorgen we zelf de postdiensten. Aangezien Alfa-college een aantal locaties heeft in Groningen, kunnen we flink wat fietskilometers door de stad maken. In Hoogeveen werken we samen met sociaal werkvoorzieningsbedrijf De EMCO-groep. Ook zij hebben oog voor mens en milieu. Post buiten deze plaatsen sturen we met Postnl.”

Contract
Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van Alfa-college, en Marieke Snoek, directeur Cycloon Post & Fietskoeriers hebben op 15 februari officieel het contract getekend. Het contract kan na drie jaar bij wederzijdse tevredenheid met twee jaar worden verlengd.