Sint Anthony Gasthuis 500 jaar

Het Sint Anthony Gasthuis aan de Rademarkt in Groningen bestaat dit jaar 500 jaar. Gedurende het gehele jaar wordt er aandacht besteed aan dit jubileum. De Stichting heeft begin januari fotoborden geplaatst met afbeeldingen van vroeger en nu. Deze fotoborden zullen gedurende het gehele jaar tentoongesteld worden. De toegang is gratis en voor iedereen. Hoogtepunt van dit jubileum is een feest op zaterdag 10 juni 2017 voor bewoners, oud-bewoners en genodigden.
Speciaal voor dit jubileum heeft Beno Hofman, de stadshistoricus van Groningen, een boek geschreven over vijf eeuwen Sint Anthony Gasthuis. Een vertegenwoordiger van de gemeente zal het eerste exemplaar op 10 juni in ontvangst te nemen. Daarnaast zal ook een bronzen beeld, gemaakt door beeldhouwer Jaap van Meeuwen, worden onthuld. Dit beeld is een vertaling van de stilte die zo kenmerkend is voor dit hofje.