D66 Onderwijsavond met Paul van Meenen en Henk Pijlman

GRONINGEN – Aanstaande zaterdag organiseert het Platform Onderwijs van D66 Groningen een avond over onderwijs. Te gast zijn D66 Tweede Kamerlid Paul van Meenen en Henk Pijlman, die naast bestuursvoorzitter van de Hanzehogeschool ook Eerste Kamerlid is voor de Democraten. De avond wordt georganiseerd in het kader van de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Leden en niet-leden zijn vanaf 19:30 uur van harte welkom in de bovenzaal van het Land van Kokanje. De toegang is gratis.

“Meer dan honderdduizend Groningers volgen een vorm van onderwijs of werken in het onderwijs. Een politieke partij die investeert in onderwijs, investeert dus echt in de inwoners van deze stad”, zegt Susanne Dieudonné, de voorzitter van het Platform Onderwijs, “We zijn als onderwijsmensen binnen D66 blij en trots dat onze partij meer dan alle andere partijen wil investeren in kennis en innovatie. Dat is goed voor Groningen.”

Paul van Meenen is sinds 2012 Kamerlid en zet zich als onderwijswoordvoerder in voor kleinere klassen en een conciërge op elke school. “De kansen van jongeren in Nederland worden nog steeds niet voldoende bepaald door hun talenten en inzet, maar teveel door hun afkomst. Dat is onaanvaardbaar. Ik wil blijven werken aan onderwijs waarin talent en toekomst voorop staan, “ aldus de nummer zeven op de kieslijst van D66.

Henk Pijlman was als D66-onderwijswethouder verantwoordelijk voor de start van de vensterscholen in Groningen. Dit concept is daarna landelijk gekopiëerd. Als bestuursvoorzitter van de Hanzehogeschool en Senator blijft Pijlman zich inzetten voor beter onderwijs: “Alles begint met onderwijs. Iedereen verdient de kans om het beste uit zichzelf te halen.”

Tijdens de onderwijsavond zullen Van Meenen en Pijlman hun visie op onderwijs geven in een korte toespraak. Aansluitend kunnen aanwezigen de beide volksvertegenwoordigers vragen stellen. De avond in het Land van Kokanje wordt rond 21:00 uur afgesloten met een gezellige borrel.