Hans Spekman op werkbezoek bij Trefkoel in Groningen

GRONINGEN – Op vrijdag 10 maart brengt PvdA-voorzitter Hans Spekman in het kader van de verkiezingen een werkbezoek aan de stad Groningen. Hij is daar samen met het noordelijke Kamerlid Henk Nijboer te gast bij bouwplaats de Trefkoel in Paddepoel, waar volledig aardbevingsbestendige woningen worden gebouwd.

Spekman: “Met dit bezoek vraag ik aandacht voor de gevolgen van de bevingen in de provincie Groningen. De PvdA wil naar een duurzame economie en af van het gebruik van fossiele brandstoffen. Dat kost tijd, en voor het zover is moet de gaskraan gewoon verder dicht. Dat zijn we schatplichtig aan de Groningers. De stad Groningen slaat hier twee vliegen in een klap: ze heeft tegelijk oog voor meer betaalbare en duurzame woningen én voor de gevolgen van aardbevingen. Zo hoort het ook.”

Tijdens het werkbezoek spreekt de PvdA-delegatie onder meer met woningbouwvereniging Nijestee en ook bouwvakkers die dankzij dit project aan het werk zijn. Ook leren de bezoekers meer over de energiezuinige woningen, die door aardwarmte worden verwarmd. Bij de Trefkoel zijn reeds ruim 70 huur- en zorgwoningen zijn opgeleverd. Daarnaast staat de bouw van nog eens 465 huurwoningen voor jongeren op stapel. Bijzonder aan dit project is dat de woningen volledig aardbevingsbestendig gebouwd worden en dat ze energiezuinig zijn.

Bij dit bezoek schuiven ook wethouder Roeland van der Schaaf en fractievoorzitter Carine Bloemhoff aan.