Slow Music Festival in Groningen

GRONINGEN – Zondag 12 maart is het Slow Music Festival in de Der Aa-kerk in Groningen. Het festival past in deze tijd van mindfulness en onthaasten en je in alle rust laten inspireren door een breed scala aan muziekstijlen: van klassiek tot etnisch, van ambient en minimal pop tot meditatieve Zen, met als gezamenlijke noemer ‘Slow Music’ en een niet-luide, akoestische klank.

Tijdens het festival zijn er van 10.30 uur tot 17.30 uur verschillende concerten in de kerk. Zo zijn er optredens van Ralph van Raat, Ahsvins, Praful, Sandip, Buvana en Erik Huele (organisator van het festival).

Ralph van Raat
Het repertoire van Ralph van Raat strekt zich uit van Bach tot Boulez. Zijn doel is om zijn publiek te overtuigen van de immense schoonheid en diversiteit van eigentijdse muziek. Van Raat geeft regelmatig recitals op de grote podia en treedt op met gerenommeerde orkesten en dirigenten door heel Europa.

Ahsvins en Buvana
Ashvins is een uniek Nederlands mantra-duo, dat bestaat uit Buvana Gerlach en Sandip Battacharya. Hun liederen zijn geïnspireerd door Indiase Raga, Ierse folkmuziek en gnostische en mystieke geschriften. Buvana werd geboren in een muzikale familie. Haar specialiteit is healing, devotionele en sacrale muziek.

Praful
Praful (Uli Schröder) is jazz-musicus, componist, zanger en producer. Hij studeerde jazz, saxofoon en fluit. Hij heeft albums gemaakt met rustgevende klanken, wereldmuziek, spirituele muziek en muziek uit het Midden-Oosten geïnspireerd op het soefisme. Tijdens het Slow Music Festival bespeelt hij onder andere de bansuri, een traditionele Indiase bamboefluit.

Erik Huele
Het festival wordt georganiseerd door Erik Huele, pianist, zanger, componist, docent Soulsinging en Qigong. Hij studeerde piano-improvisatie en compositie aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam en maakte diverse cd’s, waaronder een Satie-album voor cello en piano.

Entree: € 22,-  of € 14,- (kortingskaarten met vrijwillige bijdrage)
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda. Gebruik de actiecode slow om de kortingskaarten te kopen.

Zaterdag 12 maart 2017
10.30 uur – 17.30 uur

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Foto: Ralph van Raat, door Simon van Boxtel