Wethouder Wim ’t Mannetje plant laatste boom Tweekarspelenweg

BELLINGWEDDE – Woensdag 8 maart 2017 plant gedeputeerde Henk Staghouwer samen met wethouder Wim ’t Mannetje de laatste boom aan de Tweekarspelenweg. Hiermee is het project ‘Landschappelijk herstel Tweekarspelenweg’ afgerond.

Nieuwe bomen

De gemeente Bellingwedde heeft vorig jaar ongeveer 1.300 zieke essen aan de Tweekarspelenweg gekapt. Samen met de provincie Groningen is gekeken naar nieuwe aanplant, waar bij wijze van een pilot rekening is gehouden met het landschap. Hierover is ook overleg geweest met de bewoners van de Tweekarspelenweg.

De provincie Groningen heeft financieel fors bijgedragen aan het project. Er is voor gekozen om op bepaalde plekken meer recht te doen aan het open landschap, en op andere plekken juist bomen te planten. De circa 450 nieuwe bomen bestaan uit lindes en beuken.