Informatiemarkt Alfa-college Groningen

GRONINGEN – Kiezen voor de juiste studie is investeren in je toekomst. Om leerlingen daarbij te helpen, houdt het Alfa-college in Groningen op donderdag 16 maart van 18.00 tot 20.30 uur de informatiemarkt Studiekeuze mbo. Deze avond is bedoeld voor leerlingen in het voorgezet onderwijs en hun ouders/verzorgers.

Tijdens Studiekeuze mbo kunnen bezoekers vragen stellen aan docenten op de informatiemarkt. Bijvoorbeeld over de inhoud van middelbare beroepsopleidingen en doorstuderen aan het hbo. Voor een aantal opleidingen zijn er korte voorlichtingsrondes in lokalen van twintig minuten tussen 18.30 en 19.30 uur. Ook zijn er loopbaanadviseurs aanwezig voor advies over toelatingseisen, de arbeidsmarkt, beroepsperspectief en studiekeuze. Leerlingen die al weten welke studie ze willen volgen kunnen zich direct aanmelden.

Handig: informatie over alle opleidingen op één locatie

Alle in Groningen gevestigde mbo-opleidingen van het Alfa-college presenteren zich 16 maart op de locatie Admiraal de Ruyterlaan 2.

Alfa-college goed bereikbaar met gratis OV!

Met de invoering van de gratis OV-kaart voor mbo-studenten (voltijds BOL) is geen opleiding of school meer echt ver weg. De meeste locaties hebben een bushalte voor de deur en met de treinverbindingen vanuit de hele regio naar Groningen, is een locatie van het Alfa-college voor iedereen bereikbaar!

Meer informatie over alle opleidingen en het opleidingsaanbod per locatie is te vinden op www.alfa-college.nl. Voor vragen over de arbeidsmarkt en kans op werk kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.kansopwerk.nl.