Welpen- en pupillenteam OBS Houwingaham naar halve finale NK dammen

BAD NIEUWESCHANS – Zaterdag 4 maart zijn in “Het Hogeland College” in Warffum de Groningse kampioenschappen dammen voor basisschoolleerlingen afgewerkt. De twee damteams van OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans zijn er in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale om de NK titel op 8 april. Het welpenteam, groep 4 t/m 6, werd gevormd door Dylarius Stoter, Martijn Heidekamp, David Weishaupt, Sky Koghee en Dana van Schaagen en reist voor de ½ finale af naar Hoogeveen of Enschede. Het pupillenteam, groep 7/8, bestond uit Janick Lanting, Elise Steinigeweg, Dylano Stoter en Demi Peters. Dit team gaat sowieso voor de ½ finale NK naar MFC “De Binding” in Oude Pekela. Kampioen bij de welpen werd De Montessori Basisschool uit Pieterburen en bij de pupillen De St. Michaëlschool uit Groningen. De RK St. Vitusschool uit Winschoten werd 5e bij de welpen en CBS Annewieke uit Scheemda werd in de pupillen finale 8e met 3 punten.