Zwanestraat en de Kromme Elleboog ‘Leukste Winkelstraat van Nederland’

GRONINGEN – Een leuke opsteker voor de Zwanestraat en de Kromme Elleboog in Groningen: zij mogen zich een jaar lang ‘Leukste Winkelstraat van Nederland’ noemen. Met in totaal 3397 stemmen sleepten ze de eerste plek in de wacht, bijna vier honderd stemmen meer dan de nummer 2, de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden. Aanvankelijk een nek aan nek race tussen Friesland en Groningen, toch nog beslist met een behoorlijk verschil, zo werd vanochtend bekend.

Ieder jaar kunnen mensen stemmen voor de NLstreet Awards. In 2015 werd de Folkingestraat  in Groningen uitgeroepen tot Leukste Winkelstraat van Nederland. De organisator van de stemwedstrijd NLstreets omschrijft de Zwanestraat als een ‘uniek stukje Groningen met veel gezellige winkels en horeca’.

De Groninger en Friese straat gingen lange tijd nek aan nek voor de eervolle prijs. Vrijdagmorgen werd bekendgemaakt dat de Groninger straat zich een jaar lang leukste winkelstraat van Nederland 2016 mag noemen.De strijd om de leukste winkel van Nederland werd wel gewonnen door onze Friese buren: De Friese Streekwinkel Priuw in Leeuwarden mag zich leukste winkel van Nederland 2016 noemen. De Kaaskop uit de winnende Zwanestraat in Groningen werd tweede.