Westerwolde wint met ruime cijfers van Pekelder Boys

VLAGTWEDDE – Nadat de dames van Westerwolde de dag er voor het bovenaan staande damesteam van Pekelder Boys met een duidelijk 8 – 1 overwinning terugstuurde naar Boven Pekela, trokken de heren van Westerwolde zondagmiddag eveneens tegen Pekelder Boys ook aan het langste eind. Na ruim negentig minuten voetballen stond er een duidelijke 5 – 2 overwinning voor de mannen van Loek Swarts, Leo Teuben en Berend Tonnis op het scorebord. Vooral laatstgenoemde kon met een goed gevoel op het weekend terugkijken, daar hij als trainer en leider van Westerwolde-dames ook al een belangrijke bijdrage leverde aan dit voor Westerwolde succesvolle voetbalweekend. Met nog acht wedstrijden te gaan, gloort er weer hoop voor het mannenteam uit Vlagtwedde om het verblijf in de vierde klasse in ieder geval met een jaar te verlengen.

Westerwolde ging ook deze speelmiddag, evenals de eerdere wedstrijd in Boven Pekela, voortvarend van start. Na vijftien minuten spelen konden er al twee doelpunten voor de roodwitten aangetekend worden. Eerst schoot Merijn te Velde in de 6e minuut uit een rebound vanuit een moeilijke hoek raak en in de 15e minuut noteerde Jeremy Hekman de 2 – 0 voor Westerwolde. Dit op prima aangeven van Merijn te Velde, die met zijn doelpunt en een aantal assists tot man van de wedstrijd kon worden gekroond. In het tweede deel van de eerste helft verslapte de inzet en concentratie bij Westerwolde enigszins en Pekelder Boys maakt hier dankbaar gebruik van. Achtereenvolgens wisten Lars Roelfsema (40e  minuut) en Willem Lammerts (42e minuut) beide ploegen weer op gelijke hoogte te brengen. Marco Boskers miste vlak voor rust een uitgelezen kans om Westerwolde opnieuw op voorsprong te zetten. Na een door scheidsrechter Spieard geconstateerde handsbal in het strafschopgebied, wist Boskers de toegekende penalty niet te verzilveren. Met een 2 – 2 tussenstand togen beide teams dan ook naar de thee.

In de tweede helft was het Westerwolde dat de lakens uitdeelde. Mede door opnieuw goed voorbereidend werk van Merijn te Velde wist Jeremy Hekman met twee goals Westerwolde op een riante voorsprong te zetten. Als een echte spits prikte hij in de 55e en 74e minuut de bal behendig achter de verbouwereerde goalie van Pekelder Boys. Het team van trainer Hiske de Vries en vertrekkend leider Arnold de Groot probeerde nog wel aan te dringen, maar onder leiding van aanvoerder Rik te Velde en keeper Alex Otto hield de verdediging van Westerwolde prima stand. Laatstgenoemde werd wegens ”tijdrekken” nog wel op een gele kaart getrakteerd door de bij vlagen pietluttig leidende scheidsrechter Spieard. De voor Bartel Geleijnse ingevallen Thorben Hulsman tekende voor het slotakkoord. Met een droge knal in de lange hoek passeerde hij de doelman van Pekelder Boys deze middag voor de vijfde keer. Met Sander Bont voor Jeremy Hekman – die terecht een publiekswissel kreeg – speelde Westerwolde de wedstrijd daarna beheerst uit. Een afgetekende 5 – 2 overwinning viel het door blessures en schorsingen geteisterde team van Westerwolde dan ook ten deel.

Nu het eind van de competitie al redelijk in zicht komt, is het voor Westerwolde zaak de komende week op dezelfde voet door te gaan als tegen Pekelder Boys het geval was. Hoewel er op de overwinning van het jeugdige team dat deze speelmiddag acteerde weinig valt af te dingen, zal het kunnen inzetten van een aantal “sterkmakers” de komende weken van essentieel belang zijn. Te beginnen volgende week in de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Alteveer, maar zeer zeker ook in de nog resterende uitwedstrijden tegen onder andere Siddeburen, HSC en Bellingwolde. De tijd zal leren of men er in zal slagen ook deze wedstrijden op een goede manier af te sluiten.

Opstelling Westerwolde: Alex Otto – Sem Veerkamp – Rik te Velde – Rudolf Riks – Elroy v.d. West – Thom Postma (46e min. Henri Boekelo) – Frank Riks – Marco Boskers – Merijn te Velde – Jeremy Hekman (80e min. Sander Bont) – Bartel Geleijnse (70e min. Thorben Hulsman)

Toeschouwers: 120